Mūsu projekta atspoguļojums medijos

Tuvojoties projekta noslēgumam, projekta komanda ir sagatavojusi preses relīzi ar īsu informāciju par projekta iecerēm, projektā paveiktajiem darbiem un iespējamajām nākotnes perspektīvām projekta un pārstāvētās nozares kontekstā.

Projekta ietvaros izveidota eksperimentāla iekārta, kas no atkritumiem atgūto kurināmo – plastmasas, koksnes, papīra un dažādas biomasas maisījumu – spēj karsēt dažādos režīmos augstās temperatūrās, sekot līdzi karsēšanas procesā notiekošajām izmaiņām, analizēt šajos procesos iegūtos materiālus un gāzes, kā arī iegūt sintēzes gāzi – tālāk izmantojamu gāzu maisījumu, kas ir noderīgs gan kā kurināmais, gan kā ķīmiskās rūpniecības izejviela. Atkritumu gazifikācijas procesa galaprodukti ir izanalizēti laboratorijās, lai iegūtu priekšstatu par to tālākas izmantošanas iespējām, kā arī noteiktu to potenciālo ietekmi uz vidi.

Esam priecīgi, ka informācija par mūsu projekta rezultātiem ir radusi plašu atspoguļojumu Latvijas mediju telpā. Preses relīze publicēta Latvijas Universitātes mājas lapā, kā arī Diena.lv, LSM.lv, LA.lv, Skaties.lv, Forbes lapās un citos medijos.