Pirmie termogravimetrijas rezultāti

Termogravimetrijas analīzes metodes parāda materiāla masas izmaiņas kontrolētā atmosfērā kā funkciju no laika vai temperatūras. Šo metodi iespējams izmantot, lai pētītu organiskās vielas (tajā skaitā sadzīves atkritumus veidojošo materiālu) sadalīšanās procesu, grafiski attēlojot masas zudumu atkarībā no temperatūras.

Diferenciālās termogravimetrijas (DTG) līknes parāda svara zuduma ātrumu. Piemēram, tādi paraugi kā papīrs, kartons, koks, kokvilna un vate zaudē svaru maksimālajā ātrumā temperatūras intervālā 359 – 377 °C, taču vinila paraugam maksimālais svara zaudēšanas ātrums novērojams pie 308 °C. Savukārt riepas, putuplasta, polietilēntereftalāta (PET) pudeles, augsta blīvuma polietilēna (HDPE), nitrila, neilona un lateksa paraugiem maksimālais svara zaudēšanas ātrums novērojams temperatūru intervālā no 386 °C līdz 492 °C.

Masas zudums pieaugot temperatūrai ir saistāms ar enerģijas daudzumu, kas var izdalīties degšanas/gazifikācijas procesā un līdz ar to šis pētījums ļauj novērtēt RDF gazifikācijas procesa raksturu, to veidojošo materiālu ieguldījumu un atšķirības starp dažādiem materiāliem.